Icassi

Icassi este evenimentul adlerienilor din toata lumea, care anul acesta va implini 50 de ani de desfasurare. Are loc o data pe an, de fiecare data in alta tara. Suntem bucurosi ca formatorii din Romania au adus Icassi si la noi acum cativa ani, aceasta editie ramanand memorabila pentru toti cei care au participat. Anul trecut s-a tinut in Slovacia iar anul urmator se va tine in Statele Unite. Pentru detalii puteti accesa link-ul: http://www.icassi.net

Si, v-ati putea intreba, ce este atat de minunat la acest Icassi?
Ei bine, acest eveniment aduce impreuna oameni din toata lumea, fiecare cu universul si experientele sale. Insa toti acesti oameni impartasesc valorile Adleriene cum ar fi: interesul social, curajul de a fi imperfect, raportarea la ceilalti ca de la egal la egal, incurajarea, sensul si simtul apartenentei.
In cadrul evenimentului, adlerieni de toate varstele se intalnesc sa petreaca impreuna un timp care sa aduca sens si valoare in vietile lor: workshop-uri pe diferite teme si activitati recreative impreuna cu ceilalti.
Sa participi la un Icassi poate fi o experienta revelatoare. Pentru mine a fost o surpriza sa ma aflu printre acesti oameni minunati, deoarece toate aceste persoane de renume mondial in lumea psihoterapiei se aflau acolo si se raportau la ceilalti nou veniti intr-un mod atat de firesc si de natural…Ne-am simtit atat de integrati incat dorim sa repetam aceasta experienta. Suntem bucurosi sa facem parte din comunitatea Adleriana. Aceste sentimente ale firescului si al apartenentei sunt lucruri cu care rezonam si ne bucuram sa le impartasim si celorlalti.
In aceasta fotografie suntem impreuna cu Betty Lou Bettner, http://www.bettyloubettner.com/, terapeut adlerian. In cadrul workshop-ului sau am avut ocazia sa fim cuplu “de studiu” si sa simtim pe propria piele cum se lucreaza adlerian cu cuplurile.
Icassi 2017 - Betty Lou Bettner
Sa ne vedem cu bine la urmatoarele editii Icassi!
Pana atunci, sa avem curajul de a fi imperfecti.
Roxana si Sorin.

Leave a Reply